ADO Den Haag in Kerkrade niet langs tiental Roda JC

6 november 2015, 22:03

Hoewel Roda JC een half uur lang met tien man speelde, is het ADO niet gelukt om te winnen in Kerkrade. Ten tijde van de rode kaart voor Juric stond het nog 1-1 door doelpunten van Van Hyfte en Havenaar. De 1-2 kreeg ADO echter niet meer op het scorebord. Sterker nog: Roda kreeg in de slotfase nog de beste mogelijkheden om de overwinning uit het vuur te slepen.

Even leek ADO het overwicht eenvoudig te gaan omzetten in doelpunten, maar niets bleek minder waar. Na een minuut of tien was het beste eraf bij ADO en kreeg Roda in het laatste kwartier zelfs de beste kansen via invaller Boakye. Hij was ingevallen voor Tom van Hyfte, die Roda vroeg in de wedstrijd op 1-0 had gezet. Een scherpe voorzet van de linksbuiten was precies op maat en voor Van Hyfte was het alleen maar een kwestie van intikken.

Zijn opvolger deed het een stuk minder in de tweede helft. Tien minuten voor tijd werd hij de ruimte ingestuurd en had hij de hoek voor het uitkiezen, maar Boakye schoot tot ongenoegen van heel Roda voorlangs. Ook vlak voor tijd kon hij nog tot scoren komen, maar de spits mikte veel te hoog en schoot over het doel van Martin Hansen.