Vlaar: "Vond het niet chill dat Van Gaal bondscoach werd"

7 november 2015, 14:52

Ron Vlaar was niet heel enthousiast toen hij hoorde dat Louis van Gaal enkele jaren geleden de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal werd. De verdediger beleefde bij AZ een moeilijke periode onder de oefenmeester en had aanvankelijk geen zin in een tweede samenwerking met Van Gaal.

"Ik ben vanwege hem bij AZ weggegaan en heb een fantastisch WK met hem beleefd. Kennelijk kan dat gewoon", glimlacht de verdediger in gesprek met De Telegraaf. "Toen Van Gaal bondscoach werd, was dat niet heel chill om te horen, maar uiteindelijk dacht ik: ik ga voor mezelf door het vuur en ook voor deze trainer."

"Ik geloof dat we absoluut naar elkaar zijn toegegroeid. Ik vond het knap dat hij er zo blanco in kon staan. Het gevoel van – ik zeg niet dat het zo is – een streepje achter hebben, gaf me ook extra motivatie om te laten zien: hij moet gewoon voor mij kiezen, klaar, dus zorgen dat hij voor het WK niet om me heen kon", aldus Vlaar, die met Van Gaal vorig jaar knap derde werd op het WK in Brazilië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen