Oud-Tukker Arnautovic geeft Chelsea volgende dreun

7 november 2015, 20:27   Bijgewerkt: 8 november 2015, 12:29

Chelsea boekte woensdag in de Champions League een zege op Dinamo Kiev, maar het startsein voor de ommekeer is dat niet gebleken. Zonder de geschorste manager José Mourinho gingen de Londenaren zaterdag met 1-0 onderuit bij Stoke City. Het is de derde Premier League-nederlaag op rij voor Chelsea, iets dat al sinds 1999 niet meer was voorgekomen.

Mourinho was niet welkom bij het duel in het Britannia Stadium in Stoke-on-Trent omdat hij zich tijdens en rond de verloren duels met Southampton en West Ham United van vorige maand had misdragen. Voor de televisie zag de Portugese oefenmeester Chelsea meer balbezit hebben dan Stoke City en ook grotere aanvallende intenties tonen, maar punten leverde dat niet op. Het zal de druk op Mourinho nog meer doen toenemen.

Marko Arnautovic was verantwoordelijk voor de enige goal van de wedstrijd. De Oostenrijkse aanvaller, in het verleden speler van FC Twente, trof in de 53ste minuut doel met een acrobatische volley. Chelsea kreeg daarna enkele mogelijkheden voor de gelijkmaker, waarvan de beste voor Pedro was. De Spanjaard raakte een klein kwartier na de goal van Arnautovic de paal met een schot van buiten het penaltygebied.

Pedro was in de eerste helft nog hard in botsing gekomen met Erik Pieters. De oud-speler van FC Barcelona wilde de bal met een omhaal verwerken, maar raakte de Nederlandse verdediger van Stoke City hard in het gezicht. Pieters bloedde behoorlijk, maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Ibrahim Afellay viel elf minuten voor tijd in bij Stoke City, Marco van Ginkel ontbrak bij de thuisploeg.

Met elf punten uit twaalf wedstrijden staat Chelsea op een ontluisterende zestiende plek in de Premier League, nog maar drie punten boven de degradatiestreep. Stoke City is met zestien punten de nummer twaalf van het klassement.