Van Gaal content met zege: "Je hebt geduld nodig"

8 november 2015, 12:33

Manchester United-manager Louis van Gaal is blij met het geduld dat zijn ploeg zaterdag heeft getoond in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. De bezoekers leken louter naar Old Trafford te zijn gekomen om te verdedigen, maar door goals in de tweede helft won Manchester United wel met 2-0.

"Iedereen die zelf heeft gevoetbald weet hoe moeilijk het is om te scoren tegen een heel verdedigend ingestelde ploeg. De ruimte ligt alleen op de vleugels en die hebben we geprobeerd te zoeken", aldus Van Gaal tegen de BBC. "De enige manier waarop je kan spelen tegen zo'n verdedigende, goed georganiseerde ploeg is de wijze waarop wij het gedaan hebben. Je hebt geduld nodig."

"In de tweede helft zou West Brom wat vermoeider zijn en dus zouden de kansen wel komen", weet Van Gaal. In de 52ste minuut viel de 1-0 via Jesse Lingard. "Dat veranderde de wedstrijd, we kregen meer ruimte. Toen kon je de kwaliteiten van Anthony Martial zien en door zijn acties viel uiteindelijk de tweede treffer." Dat was een penalty van Juan Mata in de extra tijd, na een overtreding op de doorgebroken Martial.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen