AC Milan na drie zeges op rij niet langs De Roon

7 november 2015, 22:55   Bijgewerkt: 7 november 2015, 23:08

Na drie zeges op rij heeft AC Milan weer puntenverlies geleden in de Serie A. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic kwam zaterdag in het eigen San Siro niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Atalanta Bergamo, waar Marten de Roon in de basis stond. Nigel de Jong bleef op de bank bij AC Milan.

AC Milan had voor rust het betere van het spel en kreeg via Carlos Bacca ook een goede kans om de leiding te nemen, maar de Colombiaan slaagde er niet in te scoren. Ook in het begin van het tweede bedrijf toonde AC Milan de meeste aanvallende intenties, maar al snel na de doelwissel nam de streekgenoot uit Bergamo het initiatief over.

Het was aan Gianluigi Donnarumma, de pas 16-jarige keeper van AC Milan, te danken dat de thuisploeg een nederlaag bespaard bleef. De sluitpost maakte in de 63ste minuut een mooie redding op een kopbal van Luca Cigarini en behoedde zijn ploeg daarna nog enkele malen voor een tegentreffer. Ook De Roon kreeg in de tweede helft een kans voor Atalanta, maar de oud-speler van SC Heerenveen schoot in het zijnet.

Met twintig punten staat AC Milan vijfde in de Serie A, twee punten en drie plaatsen boven Atalanta. De concurrentie komt later dit weekend nog wel in actie.