Nijland helpt PEC in blessuretijd aan punt tegen Heracles

7 november 2015, 22:52   Bijgewerkt: 7 november 2015, 23:12

PEC Zwolle heeft op de valreep nog een gelijkspel behaald in eigen huis tegen Heracles Almelo. Lange tijd stonden de Almeloërs op voorsprong dankzij een intikker van Wout Weghorst, totdat Stef Nijland als invaller uit het niets toesloeg met een schitterende goal: 1-1.

Op voorhand kon Heracles in Overijssel iets moois bewerkstelligen. Bij winst op PEC zou de ploeg van trainer John Stegeman op 27 punten komen. Naast het feit dat dit een uitstekend aantal is in november, worden die 27 punten dan ook nog eens vijf maanden eerder behaald dan vorig seizoen. Toen was Heracles lang hekkensluiter op de ranglijst en kwam het pas in april aan dat aantal.

Met die gedachte leken de bezoekers echter niet te beginnen in Zwolle. De thuisploeg was gretiger en sterker in de duels. PEC nam meteen initiatief en zette vroegtijdig druk voorin. Lars Veldwijk kreeg al snel tot twee keer toe een aardige kans om te scoren, maar wist zijn kansen niet te zilveren.

De Blauwvingers bleven komen met een behoorlijk offensief middenveld en Van Polen en Bram van Hintum als opkomende backs. Maar échte kansen werden er zelden gecreëerd, het bleef vaak bij afstandsschoten of een vrije trap. Heracles-duo Mike te Wierik-Wout Droste hield de boel goed dicht achterin.

De verslagenheid was groot bij Heracles. De zege leek binnen, maar in de 95e minuut eindigde de wedstrijd alsnog in 1-1. Dat kan de ploeg zichzelf aanrekenen; na rust was het niet meer bezig met kansen creëeren voor de tweede goal. Voor de Zwollenaren daarentegen een verdiend punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen