PSV schudt lastig FC Utrecht van zich af in tweede helft

Jw
8 november 2015, 14:28   Bijgewerkt: 8 november 2015, 14:40

PSV heeft de midweekse Europese overwinning een passend vervolg gegeven. De Eindhovenaren speelden in eigen huis zeker geen foutloze wedstrijd, maar het was voldoende om FC Utrecht zonder punten naar huis te sturen. Luuk de Jong miste in de tweede helft een strafschop, maar stelde daarna alsnog de zege veilig voor PSV (3-1).

Door de vroege goal in de tweede minuut leek het een kansloze middag te worden voor FC Utrecht. Maar hoewel PSV de bovenliggende partij was in de eerste helft, bleven de bezoekers uit de Domstad overeind. Sebastien Hallér had de score gelijk kunnen trekken, maar had de pech dat Jeffrey Bruma in de baan van zijn schot stond. Een gelijkmaker was gezien het spelbeeld niet verdiend geweest, want PSV speelde een sterke eerste helft.

Na de onderbreking kreeg PSV het deksel op de neus, ook omdat FC Utrecht erg sterk speelde in het begin van de tweede helft. Nadat Nacer Barazite al op de paal had geschoten, profiteerde Bart Ramselaar van de chaotische situatie voor het doel van PSV. De 19-jarige middenvelder schoot via het been van Joshua Brenet raak. De Eindhovenaren waren even van slag en hadden direct na de treffer zelfs op achterstand kunnen komen. Haller schoot echter rakelings naast.

Het was ineens weer een spannende wedstrijd geworden, die zelfs na een doelpunt van Santiago Arias alle kanten op kon. De rechtsback van PSV maakte op aangeven van invaller Gaston Pererio de 2-1. De treffer kwam op een uitstekend moment, want FC Utrecht had door de gelijkmaker hoop gekregen op een goed resultaat. De formatie van trainer Erik ten Hag bood in deze fase uitstekend tegenstand.

Een makkelijk toegekende strafschop (handsbal Mark van der Maarel) was voor PSV dan ook de ideale kans om deze lastige wedstrijd in het slot te gooien. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter redde echter knap op de inzet van Luuk de Jong, die bovendien verre van overtuigend was. De wedstrijd leek daardoor een spannend slot te krijgen, maar dezelfde De Jong voorkwam dat alsnog. De aanvoerder van PSV maakte zijn misser goed door een voorzet van de dienstbaar spelende Jürgen Locadia tegen de touwen te werken (3-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen