Kuyt baalt van gelijkspel: "Voelt als een verlies"

8 november 2015, 16:50

Aanvoerder Dirk Kuyt van Feyenoord is ontevreden over het resultaat in de klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers kwamen zondag in de Kuip op voorsprong en waren in de eerste 45 minuten duidelijk de betere ploeg, maar zagen Ajax na rust langszij komen. Dat riep Feyenoord over zichzelf af, vindt Kuyt.

"Dit gelijkspel voelt als een verlies", zegt hij voor de camera van FOX Sports. "We wilden heel graag winnen en dat zat er ook in. Maar uiteindelijk waren we niet goed genoeg."

Kuyt analyseert het duel: "We begonnen goed, Ajax kwam er niet aan. Maar na de rust hebben we de problemen over onszelf afgeroepen? Viel de 1-1 van Ajax nadat de bal over de zijlijn geweest was? Oké, dat zit dan tegen. Maar je moet vooral naar jezelf kijken, zeg ik altijd. Wij hebben zelf te veel fouten gemaakt in de tweede helft. Daardoor ontstonden mogelijkheden en counters voor Ajax en werd het weer een wedstrijd."

Diep in de tweede helft, tien minuten voor tijd, kreeg Feyenoord nog een enorme kans op de 2-1. Invaller Colin Kazim-Richards, in de ploeg gekomen voor Michiel Kramer, kwam alleen voor Jasper Cillessen, maar kreeg de bal er niet in. "Volgens mij schoot Colin goed in, maar Cillessen redde fantastisch", vindt Kuyt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen