Goals Huntelaar niet genoeg voor Schalke in derby

8 november 2015, 17:26

Hij scoorde twee keer, maar toch zal Klaas-Jan Huntelaar met een beroerd gevoel in de bus terug naar Gelsenkirchen stappen. Met Schalke 04 verloor de spits de altijd beladen Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund met 3-2.

Sinds 13 september stond hij al droog in de Bundesliga, een ongekend lange periode voor een spits van het kaliber Klaas-Jan Huntelaar. In totaal maakte hij er pas twee in deze competitie. Dat totaal verdubbelde hij zondag in één klap. Tegen Dortmund scoorde hij na een half uur en twintig minuten voor tijd, maar voldoende voor een goed resultaat bleek het niet.

Schalke liep in het Signal Iduna Park de hele wedstrijd achter de feiten aan. Shinji Kagawa opende de score en hoewel Huntelaar rap daarna voor de 1-1 zorgde, zette Matthias Ginter de thuisploeg vervolgens weer op voorsprong. Topscorer Pierre-Emerick Aubameyang zette Borussia Dortmund na rust op 3-1, het tweede doelpunt van Huntelaar bleek vervolgens te weinig voor Schalke voor een punt.

Door de zege blijft Dortmund in het spoor van koploper Bayern, dat eerder dit weekend met speels gemak won van VfB Stuttgart (4-0). Het verschil tussen beide teams bedraagt, na twaalf duels, vijf punten.