De Boer realistisch: "Ik kan leven met deze 1-1"

Jw
8 november 2015, 17:46

Opnieuw deden Feyenoord en Ajax nauwelijks wat voor elkaar onder, maar dit keer was er geen winnaar in de klassieker. Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn ploeg voor de rust het zwaar hebben tegen een sterker Feyenoord, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. "Ik kan leven met deze 1-1", was dan ook zijn realistische commentaar na afloop. 

"Optisch was Feyenoord in eerste helft de betere ploeg. Na rust waren wij dat en maken we verdiend gelijk. We hadden toen meer iniatief, grip en dreiging", analyseerde De Boer bij FOX Sports.

De hoofdcoach van de bezoekers uit Amsterdam was naar eigen zeggen niet bezig met revanche na de eerdere bekernederlaag. "Ik heb niet zoveel met revanche, eerlijk gezegd. Ik kijk gewoon hoe wij er voetballend voorstaan. In de eerste helft van bekerwedstrijd zag ik bijvoorbeeld het Ajax dat ik wil zien. Dat zag ik vandaag na rust ook een beetje terug. Uiteindelijk gaat het erom wie er na 34 wedstrijden bovenaan staat."

Ajax mazzelde bij de gelijkmaker, omdat de arbitrage het ontging dat de bal over de zijlijn was gegaan. Het spel ging door en Davy Klaassen maakte daaruit de 1-1. Maar De Boer streepte dat weg tegen het harde spel van de Feyenoorders en noemde in het bijzonder Colin Kazim Richards. "Jullie moeten maar eens kijken hoeveel overtredingen Kazim heeft gemaakt. Turf het maar eens. Dat kun je niet op twee handen bijhouden. Volgens mij had Feyenoord ook twee rode kaarten kunnen krijgen. Kazim dus, en ook Karim El Ahmadi."

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet het spel bij veel harde duels doorgaan, maar deelde toch nog negen gele kaarten uit. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen