Neymar en Suarez loodsen Barcelona langs Villarreal

Jw
8 november 2015, 18:04   Bijgewerkt: 8 november 2015, 19:23

FC Barcelona is ook zonder Lionel Messi klaar voor El Clásico. Dat hebben Neymar en Luis Suarez zondagmiddag nog maar eens onderstreept. De twee Zuid-Amerikanen vulden het gemis van de Argentijnse superster ook tegen Villarreal moeiteloos op. Dankzij twee doelpunten van Neymar, waarvan één wonderschone, en een benutte strafschop van Suarez werd het 3-0.

Er is leven na Lionel Messi. Dat is toch wel de lering uit de afgelopen vijf weken, waarin geen beroep kon worden gedaan op het geblesseerde wonderkind. Neymar en Suarez ontwikkelen zich tot een nieuw koningskoppel, dat net als in eerdere wedstrijden ook tegen Villarreal doorslaggevend was.

Deze treffers vielen allemaal in de tweede helft. Voor de rust had FC Barcelona wel de nodige moeite gehad met Villarreal, de huidige nummer vijf van de Primera Division. Zo kon doelman Claudio Bravo maar net voorkomen dat Samu Castillejo tot scoren kwam.

FC Barcelona lijkt daardoor klaar voor de kraker tegen aartsrivaal Real Madrid, die op 21 november gespeeld wordt. De Catalanen kunnen bovendien rustig kijken naar het treffen tussen Sevilla en Real Madrid, later op de avond (20.30 uur).