Griezmann reddende engel voor Atlético Madrid

Jw
8 november 2015, 20:35

Atlético Madrid leek zondag averij op te lopen in de Spaanse competitie, maar diep in blessuretijd dankte de grootmacht Antoine Griezmann. De Franse buitenspeler was tegen het lastige Sporting Gijón met het hoofd beslissend in de derde minuut van de blessuretijd.

Griezmann voorkomt daarmee dat Atlético Madrid verder achterop raakt in de Spaanse titelstrijd. Vorige week speelde de ploeg van trainer Diego Simeone al gelijk tegen Deportivo La Coruna en ook in de Champions League kwamen de Madrilenen niet verder dan een gelijkspel tegen Astana.

Atlético Madrid had tegen Sporting Gijón moeite de duimschroeven aan te draaien. De middenmotor speelde bijzonder compact en pas halverwege de tweede helft werden de eerste scheurtjes zichtbaar. Ondanks een grote kans voor Griezmann leek Gijón het vol te houden, maar de Fransman sloeg alsnog toe. De begaafde linkspoot reageerde alert op een lange bal, waar niet hardhandig genoeg bij werd ingegrepen door Gijón, en knikte van dichtbij raak (1-0).

Atlético Madrid nadert koploper FC Barcelona tot op vier punten en heeft nog één punt achterstand op Real Madrid, dat later vanavond nog in actie komt.