'Real Sociedad stuurt Moyes zondagavond de laan uit'

Jw
8 november 2015, 21:10   Bijgewerkt: 8 november 2015, 21:15

Het avontuur van David Moyes in Spanje zit er binnenkort mogelijk alweer op. De Schotse trainer staat onder druk bij Real Sociedad, waarmee hij op een teleurstellende zestiende plaats bivakkeert in de Primera Division. Volgens Sky Sports-journalist Guillem Balague wordt hij vanavond (zondag) al ontslagen. 

"Moyes vliegt op dit moment van Manchester naar San Sebastian. Het bestuur en de voorzitter zullen daar op hem wachten om hem te ontslaan", heeft Balague uit zijn netwerk vernomen. Als deze berichtgeving klopt, is het voor Moyes het tweede ontslag in ruim anderhalf jaar tijd. De 52-jarige trainer werd in april 2014 al op straat gezet door Manchester United, dat later koos voor Louis van Gaal als zijn opvolger. 

De 2-0 nederlaag op vrijdag tegen Las Palmas zou de doorslag hebben gegeven voor de clubleiding. Moyes werd in november vorig jaar aangesteld als trainer van Real Sociedad en leidde de club naar een twaalfde plaats in de Primera Division. Dit seizoen zit er vooralsnog geen verbetering in bij het ambitieuze Sociedad.

Moyes zat tussen 2002 en 2013 op de bank bij Everton, waarmee hij aansprekende resultaten boekte. Daarvoor had hij Preston North End onder zijn hoede. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen