Voorzitter Niersbach stapt op bij Duitse voetbalbond

9 november 2015, 17:55   Bijgewerkt: 10 november 2015, 11:55

Wolfgang Niersbach is maandag opgestapt als voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB. De 64-jarige Duitser doet dit naar eigen zeggen om de DFB 'te beschermen'. Duitsland is al weken in de ban van een fraudezaak; er doen geruchten de ronde dat onze oosterburen de organisatie van het WK 2006 hebben verkregen door omkoping.

Niersbach was 27 jaar werkzaam voor de DFB. In 2012 werd hij gekozen als voorzitter van de bond, maar in de afgelopen weken kwam er steeds meer druk op hem te staan. Onlangs publiceerde weekblad Der Spiegel een kopie van een brief uit november 2004 die het Duitse organisatiecomité voor het WK 2006 aan de FIFA zou hebben gestuurd.

Uit het schrijven zou blijken dat Niersbach wel degelijk op de hoogte was van wat er met het bedrag van 6,7 miljoen euro dat de DFB had overgemaakt aan de FIFA is gebeurd. De DFB houdt vol dat de betaling louter is gedaan als voorwaarde om bij de eventuele toewijzing van de organisatie van het WK 2006 250 miljoen euro te krijgen van de FIFA voor de huisvesting van het toernooi. Boze tongen beweren echter dat met dit geld stemmen zijn gekocht om het WK binnen te halen.

Niersbach had eerder nog gesteld pas sinds kort op de hoogte te zijn. Hij laat maandag wel weten zich 'politiek verantwoordelijk' te voelen en daarom op te stappen. Wel benadrukt Niersbach altijd 'schoon, vertrouwelijk en correct' gehandeld te hebben en zichzelf ook niet 'persoonlijk te hebben verrijkt'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen