Heitinga niet blij met De Boer: "We hebben het uitgepraat"

9 november 2015, 20:12

De opmerking van coach Frank de Boer dat John Heitinga niet snel genoeg zou zijn, is slecht gevallen bij de verdediger. Heitinga vindt dat zijn trainer zulke dingen pas mag roepen, als de praktijk uitgewezen heeft dat hij inderdaad snelheid tekort komt. Nu heeft hij nog niet één kans gehad.

"We hebben het vanochtend uitgesproken", zei Heitinga maandagmiddag in Amsterdam, waar hij de presentatie van het boek 25 Jaar Voetbalfotografie bijwoonde. Hij kreeg uit handen van fotograaf Stanley Gontha het eerste exemplaar van het boek uitgereikt. Over zijn geschil met De Boer zei hij: "We spelen met veel ruimte in de rug. En ik ben misschien niet meer zo snel als een aantal jaar geleden, als je bijna 32 jaar bent is er wat slijtage. Maar ik ben nog snel genoeg, denk ik. En een officiële wedstrijd voor Ajax heb ik nog niet gespeeld. Als ik in een wedstrijd niet snel genoeg blijk, kan je zoiets als trainer zeggen. Nu nog niet."

Coach De Boer kiest dit seizoen bij Ajax voor Joël Veltman en Jaïro Riedewald achterin. Heitinga speelde pas 29 minuten in de Eredivisie, tegen Roda JC viel hij in de tweede helft in. "Ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen. Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem", waren de woorden van de trainer in Het Parool. "Hij heeft meer snelheid verloren dan ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen. We willen snel vooruit verdedigen, en niet achteruit lopen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen