Blind over Memphis: "Het is niet mijn kledinglijn"

9 november 2015, 20:24

Zo excentriek als twee maanden geleden, toen hij met hoed en sjaal naar het zonnige Noordwijk kwam, was de kleding van Memphis Depay ditmaal niet. Maar ook maandag baarde de aanvaller van Manchester United opzien. Hij meldde zich op felgroene schoenen en met wederom een hoed bij Huis ter Duin.

De kleding van Memphis was ook bondscoach Danny Blind, die de aanvaller aanvankelijk niet had opgenomen in zijn selectie, niet ontgaan. Het onderwerp kwam 's avonds tijdens een persconferentie ter sprake. "Het is niet mijn kledinglijn", grapte de bondscoach volgens De Telegraaf. Verder wilde hij niet veel over de kleding zeggen. "Of ik vind dat hij dan meteen weer een verkeerd signaal geeft? Nee, ik let bij hem op andere dingen. Ik heb ook zijn trainer Louis van Gaal gesproken. Depay traint goed en toont ambitie om weer in de ploeg van United te komen. Dat is een goed teken. Het is ook belangrijk dat hij weer gaat spelen. Ook voor Oranje."

Blind legt uit waarom hij Memphis uiteindelijk toch opgeroepen heeft voor de komende interlands. "Ik wilde hem er toch graag bij hebben. Hij is een talent waar ik veel toekomst in zie. Als hij hier is, dan kan ik invloed op hem uitoefenen. Anders zie ik hem pas weer in maart. Daarnaast speelt Arjen Robben niet tegen Duitsland en kon ik nog wel een vleugelspits gebruiken." De bondscoach heeft Memphis op het hart gedrukt dat hij moet nadenken over zijn gedrag en houding. "Ik heb hem verteld dat je best op een bepaalde manier voorop mag lopen maar dat je het dan ook op het veld moet laten zien. Hoge bomen vangen namelijk veel wind."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen