Ajax bevestigt breuk met Cruijff-vertrouweling Jonk

10 november 2015, 08:56

Ajax gaat verder zonder Wim Jonk, de hoofd opleidingen moet het veld ruimen. Dat bevestigt de Amsterdamse club dinsdagochtend via de officiële kanalen. Het boterde niet tussen Jonk, een belangrijke vertrouweling van Johan Cruijff, en de andere leden van het Technisch Hart van de club. Dit zijn directeur spelersbeleid Marc Overmars, trainer Frank de Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp.

In een verklaring spreekt Ajax van een 'langlopend verschil van inzicht tussen Jonk enerzijds en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds'. Algemeen directeur Dolf Collee zegt de zaak te betreuren: "De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen. Edwin van der Sar is sinds begin september voorzitter van het technisch hart en ook hij heeft er veel tijd en energie in gestoken. Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk bleek om alle leden aan boord te houden. Daarnaast zijn de eisen die Wim stelde niet in lijn met de opvattingen van de andere leden van het technisch hart, de directie en de Raad van Commissarissen."

Coollee stelt dat het vertrek van Jonk niet tot grote wijzigingen gaat leiden: "Ajax gaat verder op de ingeslagen weg", zegt hij. De strategie blijft hetzelfde, de individuele ontwikkeling van onze talenten blijft centraal staan."

Ajax en Jonk gaan met elkaar in gesprek om tot een vertrekregeling te komen, meldt de Amsterdamse club. Daarnaast start Ajax de zoektocht naar een, al dan niet tijdelijke, vervanger van de oud-middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen