Overzicht: wie grijpen de laatste EK-tickets?

10 november 2015, 10:50

Voor het Nederlands elftal staan de komende week oefenpotjes op het programma tegen Wales en Duitsland, wedstrijden die eigenlijk nergens om gaan. Interessant is vooral wat er elders in Europa gebeurt, want acht landen strijden om de laatste vier tickets voor het Europees kampioenschap van 2016. 

De teams die als derde geëindigd zijn in hun kwalificatiegroep voor het EK, krijgen via deze play-off een laatste kans om het eindtoernooi in Frankrijk te halen. Alleen Turkije ontbreekt, dat pakte als beste nummer drie een rechtstreeks EK-ticket. De acht overige nummers drie moeten de komende acht dagen aan de bak.

Noorwegen-Hongarije

Hongarije was de schlemiel van de laatste speelronde. Het leek als beste nummer drie te gaan eindigen, maar zag deze positie door het resultaat van Letland-Kazachstan (!) naar Turkije gaan. Hongarije moest dus alsnog de play-offs in en treft daarin Noorwegen. Hongarije had bij de loting voor deze play-off een beschermde status en kan op basis daarvan als favoriet worden gezien, maar de prestaties van Noorwegen in de groepsfase waren indrukwekkender. De Noren kwamen net tekort tegen toplanden Italië en Kroatië, terwijl Hongarije in een zwakke poule zat. Het eindigde achter bescheiden voetballanden als Noord-Ierland en Roemenië.

Heenwedstrijd in Noorwegen: donderdag 12 november, 20.45 uur

Return in Hongarije: zondag 15 november, 20.45 uur

Prognose FCUpdate.nl: winst Noorwegen

Bosnië-Herzegovina- Ierland

Heenwedstrijd in Bosnië-Herzegovina: vrijdag 13 november, 20.45 uur

Return in Ierland: maandag 16 november, 20.45 uur

Prognose FCUpdate.nl: winst Bosnië-Herzegovina

Oekraïne-Slovenië

Op papier, gezien de UEFA-coëfficiënt, is Slovenië het zwakste team in deze play-offs. Het land kan zich voor het eerst sinds 2000 plaatsen voor een EK. In kwalificatiegroep E bleken Engeland en Zwitserland te sterk, ten koste van Estland en Litouwen werd plek drie veiliggesteld. Tegenstander Oekraïne moest in Groep C zijn meerdere erkennen in Spanje en Slowakije en had Wit-Rusland als belangrijkste belager in de strijd om de derde plek. De prestaties van beide landen in de EK-kwalificatie zijn tot dusver dus niet bepaald indrukwekkend te noemen en zowel Slovenië als Oekraïne zal deze play-off als een unieke kans zien om het EK te halen.

Heenwedstrijd in Oekraïne: zaterdag 14 november, 18.00 uur

Return in Slovenië: dinsdag 17 november, 20.45 uur

Prognose FCUpdate.nl: winst Oekraïne

Zweden-Denemarken

Heenwedstrijd in Zweden: zaterdag 14 november, 20.45 uur

Return in Denemarken: dinsdag 17 november, 20.45 uur

Prognose FCUpdate.nl: winst Zweden

[photo,93643,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen