Schweinsteiger steunt Van Gaal: "Geef hem de tijd"

10 november 2015, 13:19

De kritiek op de werkwijze van Louis van Gaal bij Manchester United neemt toe, fans beginnen te morren over de defensieve speelwijze van de ploeg. Middenvelder Bastian Schweinsteiger is er echter van overtuigd dat Van Gaal de Engelse club terug naar de top kan krijgen, iets dat hem met Bayern München ook lukte.

Schweinsteiger zag Van Gaal in 2009 naar München komen. op een moment dat de club mijlenver afstond van de Europese top. Hij neemt het bij ESPN op voor zijn Nederlandse trainer: "In München duurde het ook even voordat het hele team begreep hoe hij precies wilde spelen. Ik kan me nog herinneren dat fans in het begin ook aan hem twijfelden. Maar aan het eind van het seizoen wonnen we de landstitel en de beker, bovendien bereikten we de Champions League-finale. Supporters waren toen dol op hem. Het gaat niet om de maanden oktober en november, maar om mei. Dan worden de prijzen verdeeld", weet de ervaren Duitse international.

"Ik ben er zeker van dat Louis van Gaal Man United succes gaat brengen", vervolgt hij. "Daarvan ben ik overtuigd, maar we moeten ons werk blijven doen en beter worden. Ik weet zeker dat dat gaat gebeuren." 

In de Engelse competitie staat Manchester United vierde, slechts twee punten achter koploper Manchester City. In de Champions League ligt de formatie van Van Gaal op koers voor een plek in de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen