Boëtius: "Federer kwam terug om gedag te zeggen"

10 november 2015, 16:23

Jean-Paul Boëtius is voor even terug in Nederland, voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje met Wit-Rusland (komende donderdag, thuis) en Slowakije (volgende week dinsdag, uit). De 21-jarige vleugelaanvaller verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor FC Basel. Bij de Zwitserse club heeft hij het naar zijn zin.

Boëtius had in Basel al een ontmoeting met niemand minder dan toptennisser Roger Federer, supporter van FC Basel. "Ik heb hem laatst in de kleedkamer ontmoet. Hij liep langs, gaf me een hand en wilde eigenlijk gewoon doorlopen. Toen kwam hij toch even terug om te gedag te zeggen. Het is voor hem ook weer een nieuw gezicht", aldus Boëtius bij de NOS over zijn kennismaking met Federer.

Boëtius zegt dat het hem 'prima' bevalt bij FC Basel. "Op papier is het 4-5-1 wat we spelen, maar op het veld kom ik nog steeds aan de buitenkanten en mag ik zwerven, want de trainer wil dat ik ook voor wat creativiteit in de ploeg zorg", reageert hij  "Het niveau is vergelijkbaar met Nederland. Fysiek gezien zijn ze hier verder, maar in voetballend opzicht zijn de andere teams weer minder."

Mede door blessures speelde Boëtius pas zes officiële duels voor FC Basel, waarin hij niet tot scoren kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen