Wenger suggereert ook dopingprobleem in voetballerij

10 november 2015, 21:54

Volgens Arsenal-manager Arsene Wenger kampt ook de voetbalwereld met een dopingprobleem. De Fransman doet zijn uitlatingen een dag nadat het wereldantidopingbureau WADA een rapport presenteerde waarin de Russische atletiekwereld wordt beschuldigd van massaal en systematisch dopinggebruik.

"Ik probeer vast te houden aan de waarden die volgens mij belangrijk zijn in het leven en deze wil ik ook doorgeven aan anderen. In de dertig jaar dat ik manager ben, heb ik mijn spelers nooit prestatiebevorderende middelen toegediend. Daar ben ik trots op. Maar ik heb tegen veel clubs gespeeld waar ze zo hun eigen ideeën hebben", zegt Wenger in gesprek met de Franse sportkrant l'Equipe.

"Het mooie aan sport vind ik dat iedereen wil winnen, maar dat er maar één winnaar kan zijn", vervolgt Wenger. "We zijn aanbeland in een tijdperk waarin we de winnaar verheerlijken, zonder te kijken naar de middelen of de methode. Tien jaar later komen we er dan achter dat hij een bedrieger was. En dat is pijnlijk voor de nummer twee, aangezien hij nooit de erkenning heeft gehad."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen