Clasie: "Bondscoach overtuigen dat hij me in de basis zet"

Ger
11 november 2015, 12:40

Jordy Clasie is blij dat hij een streep heeft kunnen zetten onder een vervelende periode. De middenvelder was dit seizoen ruim zeven weken uit de roulatie vanwege een hamstringblessure. Door het fysieke ongemak viel zijn start bij Southampton in het water.

"Dat was mentaal zwaar, want ik ben vrijwel nooit geblesseerd geweest. En uitgerekend op het moment dat je net bij een nieuwe club bent... De eerste dagen waren het zwaarst, ik liep op krukken dus ik kon helemaal niets doen", vertelt de 24-jarige Clasie aan de NOS. Tijdens zijn herstel zag de middenvelder hoe Nederland het EK definitief misliep. "Ik heb het laatste toernooi natuurlijk meegemaakt. Het is fantastisch om voor je land op zo'n belangrijk moment te mogen uitkomen. Heel zonde dat we die gelegenheid aan ons voorbij hebben laten gaan."

De laatste weken speelt Clasie weer bij Southampton, als verdedigende middenvelder. Een positie waar de laatste tijd problemen waren voor Oranje. "Ik probeer de bondscoach te overtuigen dat hij me in de basis zet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen