Van Dijk krijgt plekje in beste Premier League-elftal

Ger
11 november 2015, 15:39

Virgil van Dijk heeft grote indruk gemaakt in zijn eerste maanden bij Southampton. De 24-jarige verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Celtic, is door The Guardian zelfs als enige Nederlander opgenomen in het beste elftal tot dusver dit seizoen in de Engelse competitie.

"Hij beleefde een ongelukkige start van zijn interlandloopbaan, maar zijn eerste stappen in de Premier League waren onberispelijk. Van Dijk speelde elke minuut sinds hij in september arriveerde bij Southampton", schrijft de Britse krant. "Hij is indrukwekkend in de lucht, sterk bij het tackelen en rustig in balbezit. Hij is zowel een effectieve verdediger als een goede opbouwer. Daarnaast is hij ook een bedreiging voor elke defensie bij een aanvallende hoekschop en heeft hij een gevaarlijke vrije trap."

Volgens The Guardian heeft Van Dijk moeiteloos de rol overgenomen van oud-Ajacied Toby Alderweireld, die Southampton verliet voor Tottenham Hotspur. "De fans missen hem geen moment."

Het elftal van the Guardian:

Doel: David De Gea (Manchester United)

Verdediging: Héctor Bellerín (Arsenal, Virgil van Dijk (Southampton), Chris Smalling (Manchester United), Nacho Monreal (Arsenal)

Middenveld: Riyad Mahrez (Leicester City), Fernandihno (Manchester City), Mesut Özil (Arsenal), Dimitri Payet (West Ham United)

Aanval: Jamie Vardy (Leicester City), Graziano Pellè (Southampton)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen