Twente verliest voor recordaantal bezoekers van Barcelona

11 november 2015, 21:15   Bijgewerkt: 11 november 2015, 22:26

De vrouwen van FC Twente hebben de stunt van het uitschakelen van Bayern München in de Champions League vooralsnog geen vervolg kunnen geven. De ploeg van coach Arjan Veurink ging vanavond (woensdag) met 0-1 onderuit tegen FC Barcelona in de achtste finales van het miljoenenbal. Bij de wedstrijd in De Grolsch Veste waren 15.637 toeschouwers aanwezig, een record in het vrouwenvoetbal.

De vrouwenploeg van Twente schakelde in de vorige ronde Bayern München uit en dat was een prestatie van formaat. Vanavond stond in Enschede de confrontatie met Barcelona op het menu, een andere Europese grootmacht. Op de wedstrijd waren maar liefst 15.637 geïnteresseerden afgekomen, een record in het Nederlandse vrouwenvoetbal. De vele toeschouwers zagen dat Twente prima mee kon komen met de Spaanse vrouwen. Via Shanice van de Sanden en Renate Jansen kreeg het team van Veurink prima kansen om te scoren, maar het ontbeerde de ploeg aan scherpte in de afronding.

Waar Twente er niet in slaagde om te scoren, lukte Barcelona dat wel. De bezoekers maakten een kwartier voor het einde de 0-1 via Olga Garcia Perez. Twente wist een nederlaag daarna niet meer af te wenden. Volgende week woensdag wordt de return van het tweeluik gespeeld in Catalonië, Twente heeft dan een wonder nodig om een plek in de kwartfinales af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen