Molenaar steunt Jonk: "Brevet van onvermogen van RvC"

11 november 2015, 23:02   Bijgewerkt: 11 november 2015, 23:28

Deze week werd bekend dat de rol van Wim Jonk bij Ajax uitgespeeld is. De oud-speler werkte in Amsterdam als hoofd jeugdopleidingen, maar de club vond dat er een onoverbrugbaar meningsverschil was met Jonk over de invulling en werkwijze van het technische hart. De oud-middenvelder weigerde echter op te stappen, waardoor een rechtszaak dreigt. Keje Molenaar, als advocaat betrokken was bij de Fluwelen Revolutie bij Ajax, hoopt dat de gang naar de rechter voorkomen kan worden.

"Ik denk nog steeds dat het chique is op te lossen", zegt Molenaar tegen FOX Sports. "Dat er niet met modder gegooid gaat worden en dat we zeker niet opnieuw de gang naar de rechtbank maken." De oud-speler vindt het onbegrijpelijk dat Jonk is ontslagen. Jonk liet weten dat hij als enige van het technische hart het Plan Cruijff nog wilde uitvoeren. "Als dat het geval is, dan begrijp ik helemaal niet dat Wim de wacht is aangezet. Dan is het helemaal een brevet van onvermogen van de raad van commissarissen en de andere mensen die daar rondlopen."

"Wim is geen eenling", vervolgt Molenaar. "Ik heb begrepen dat het plan op de Toekomst wel is uitgerold en wordt nageleefd. Maar aan de overkant in de Arena, in het professionele gedeelte, wordt er kennelijk toch een beetje het handje gelicht. En dat is niet de bedoeling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen