Donkere wolken boven Enschede: "Moeten positief blijven"

11 november 2015, 23:14

FC Twente voegde afgelopen weekend een nieuw hoofdstuk toe aan het toch al teleurstellende seizoen. De in verval geraakt club verloor in eigen stadion maar liefst met 1-4 van sc Heerenveen, een directe concurrent. Middenvelder Kamohelo Mokotjo beseft dat de situatie in Enschede allesbehalve rooskleurig is.

Twente verzamelde slechts negen punten uit twaalf duels. De Zuid-Afrikaanse middenvelder beseft dat de club een moeizaam en zwaar seizoen gaat beleven. "We moeten positief blijven, erin geloven en de vechters in ons naar boven halen", zegt de spelmaker tegen het AD. "We moeten het licht blijven zien. Al is het maar voor de mensen die hier keihard werken. De realiteit is namelijk dat we er op dit moment niet goed voor staan. Ik ga ons nu geen stempel op drukken. Zeker niet die van degradatiekandidaat. We zijn nog steeds FC Twente."  

De Tukkers spelen dit seizoen met een uitermate jong elftal. Volgens Mokotjo is dat echter geen excuses voor de beroerde prestaties. "Als je erbij komt, ben je goed genoeg en ben je ook verantwoordelijk", vindt de oud-speler van Feyenoord en PEC Zwolle. "In Nederland hebben veel mensen er een handje van om altijd maar naar de leeftijd te kijken. Bij Ajax en Feyenoord wordt het ook vaak benoemd. Ik vind dat nergens op slaan. Het is een feit dat wij een jonge ploeg hebben. Daar hebben we mee te handelen. Mentaal moeten we zien te groeien, want in mijn optiek wordt het nu vooral een mentale wedstrijd."  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen