Cruijff baalt van Ajax: "Misbruik dan niet langer mijn naam"

Ger
12 november 2015, 07:44

Johan Cruijff stelt dat er een bom is gelegd onder zijn plan bij Ajax door de situatie rond Wim Jonk. Het is dat het hoofd van de jeugdopleiding zich niet laat wegsturen, anders zou de legendarische nummer 14 het ook voor gezien houden bij de Amsterdamse club.

"Jonk heeft natuurlijk groot gelijk. Hij houdt zich aan de gemaakte afspraken. Het is omdat Jonk dit niet pikt, anders had ik het nu ook voor gezien gehouden", laat Cruijff optekenen in De Telegraaf. De oud-topvoetballer wil met zijn plan veranderingen doorvoeren in de jeugd. Jonk kreeg echter eerder deze week te horen dat hij bij Ajax moet vertrekken als hoofd jeugdopleiding. De voormalig middenvelder heeft laten weten zijn gedwongen afscheid aan te vechten.

Het laatste contact van Cruijff met Ajax was enkele weken geleden met commissaris Leo van Wijk. Destijds is het rapport van adviseur Tscheu La Ling doorgenomen. "Leo heeft toen gezegd dat het rapport zou worden uitgevoerd. Dat rapport is klip en klaar over het rendement van de opleiding. Die heeft Ajax de afgelopen jaren 85 miljoen euro opgeleverd, terwijl de cijfers van de aankopen eigenlijk bedroevend zijn."

Vrijdag staat de aandeelhoudersvergadering bij Ajax gepland. Cruijff: "Dan moet de bestuursraad tegenhouden wat de commissarissen van plan zijn. Of je moet zeggen: we stoppen met dat plan van Cruijff. Wees dan eerlijk en misbruik niet langer mijn naam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen