De Boer: "Geen ideale situatie om lekker te presteren"

Ger
12 november 2015, 08:01

Ronald de Boer vreest dat de nieuwe bestuurlijke onrust bij Ajax ook een negatief effect zal hebben op het eerste elftal. Daarbij komt mogelijk zijn broer Frank, de hoofdtrainer van Ajax, ondanks eerdere successen onder druk te staan.

"De vorige keer is hij er uitstekend in geslaagd om alle perikelen weg te houden bij het eerste elftal en werd hij 'gewoon' kampioen. Dat zal hij nu weer willen en proberen te doen. Als de resultaten gaan tegenvallen, wordt de druk groot, ook op Frank. Dan gaan de mensen zeuren en wordt er om meer A-junioren in het eerste gevraagd", zegt de voormalig middenvelder in De Telegraaf. "De fans zijn vaak snel vergeten wat iemand heeft gepresteerd. Dat Frank dan vier keer kampioen is geworden, telt dan niet meer. Kijk maar wat José Mourinho nu over zich heen krijgt", verwijst hij naar de perikelen bij Chelsea.

"Je wilt als hoofdtrainer altijd dat er binnen de hele club in goede harmonie wordt gewerkt. Dan ligt de focus automatisch op het technische gedeelte. Nu zal Frank toch weer moeten antwoorden als er vragen worden gesteld over Wim Jonk. Dat is geen ideale situatie om lekker te presteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen