Geschorste Platini ontbreekt op kandidatenlijst FIFA

Ger
12 november 2015, 09:39   Bijgewerkt: 12 november 2015, 10:03

Michel Platini mag niet deelnemen aan de verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap. De preses van de UEFA ontbreekt op de vijfkoppige lijst die het verkiezingscomité heeft prijsgegeven. De Fransman is momenteel geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

Op de lijst met kandidaten prijken de namen van Prins Ali Al Hussein, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne, Gianni Infantino en Tokyo Sexwale. Na de noodzakelijke integriteitscontrole viel Musa Hassan Bility af. De exacte reden voor de uitsluiting brengt de FIFA niet naar buiten. De Liberiaan kan beroep aantekenen bij het internationaal sporttribunaal. De FIFA-verkiezingen vinden plaats op 26 februari 2016.

Mogelijk kan Platini op een later tijdstip overigens alsnog deelnemen aan de strijd om de opvolging van Sepp Blatter. Als zijn schorsing voor eind februari wordt opgeheven, zou hij zich in principe opnieuw kandidaat kunnen stellen. Platini zit momenteel een schorsing van negentig dagen uit, wegens een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan de UEFA-voorzitter in 2011.

Ondanks zijn straf ziet de oud-international zichzelf nog altijd als de beste kandidaat om de Zwitser op te volgen bij de mondiale voetbalbond. De FIFA liet eerder weten dat de kandidatuur van Platini pas onder de loep zal worden genomen als hij zijn schorsing heeft uitgezeten of wordt vrijgesproken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen