Ajax dankzij Sanogo naast Almere, Heracles kansloos bij HSV

12 november 2015, 17:15

Ajax is er donderdag in een besloten oefenwedstrijd niet in geslaagd te winnen van Almere City FC. Het duel met de Jupiler League-club op Sportpark De Toekomst eindigde in 1-1. Jasper Waalkens bracht Almere City FC in de tiende minuut aan de leiding, Yaya Sanogo tekende in de 28ste minuut voor de 1-1 eindstand.

Ajax trad aan met een combinatieteam van spelers uit het eerste elftal en de beloften. Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mitchell Dijks, John Heitinga, Lasse Schöne, Amin Younes en Sanogo waren de spelers van de A-selectie die speeltijd kregen tegen Almere City FC.

Heracles Almelo was in Duitsland kansloos tegen Hamburger SV. De eredivisieverrassing ging met 5-0 onderuit in Hamburg, door tegengoals van Lasogga, Hunt (penalty), Schipplock, Müller en Altintas.

Door doelpunten van Nacer Barazite en Louis Nganioni won FC Utrecht met 2-1 van FC Oss. SC Cambuur was met dezelfde cijfers te sterk voor Go Ahead Eagles. Jamiro Monteiro en Valmir Berisha scoorden voor de Friese club. ADO Den Haag had weinig problemen met RKC Waalwijk: 4-1. Roland Alberg blonk uit met een hattrick, Timothy Derijck benutte een Haagse strafschop.