FA wil opheldering van Wenger over dopinguitspraken

12 november 2015, 17:28

De Engelse voetbalbond FA heeft Arsenal-manager Arsene Wenger gevraagd opheldering te geven over de uitspraken die hij eerder deze week deed over doping in het voetbal. De Fransman suggereerde in een interview met l'Equipe dat de voetballerij met een dopingprobleem kampt.

"Ik probeer vast te houden aan de waarden die volgens mij belangrijk zijn in het leven en deze wil ik ook doorgeven aan anderen. In de dertig jaar dat ik manager ben, heb ik mijn spelers nooit prestatiebevorderende middelen toegediend. Daar ben ik trots op. Maar ik heb tegen veel clubs gespeeld waar ze zo hun eigen ideeën hebben", zei Wenger

De FA reageert: "In samenwerking met het Britse antidopingbureau Ukad heeft de FA wereldwijd gezien één van de meest uitgebreide antidopingprogramma's. We hebben ontzettend weinig gevallen van positieve tests op prestatiebevorderende middelen, wat overeenkomt met dopingtesten in het voetbal in de hele wereld. Alle positieve gevallen van de door het wereldantidopingbureau WADA verboden middelen worden gepubliceerd door het Ukad en de FA."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen