Ajax komt met statement: "Jonk weigert al tijdje overleg"

12 november 2015, 18:49   Bijgewerkt: 14 november 2015, 11:00

Het is crisis bij Ajax. De Amsterdammers willen af van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk, maar die gaat daar niet mee akkoord en vecht zijn door de club aangekondigde vertrek aan, mogelijk zelfs via de rechter. Dolf Collee, de algemeen directeur van Ajax, geeft op de clubwebsite tekst en uitleg over de situatie.

"Feitelijk hebben we het over een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer. Maar wij zijn wel van mening dat de mensen recht hebben op de juiste informatie", aldus Collee. "De oorspronkelijke vijf uitgangspunten van het plan waar Ajax sinds enkele jaren mee werkt, staan niet ter discussie. Niet bij de vereniging, niet bij onze Raad van Commissarissen, niet bij ons als directie en niet bij het technisch hart. Dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken."

"In het technisch hart moeten de besluiten op voetbaltechnisch gebied worden genomen. Met dat doel is het technisch hart destijds in het leven geroepen. Het huidige hoofd van de jeugdopleiding heeft daar een belangrijke rol te vertolken. Maar hij weigert al geruime tijd om deel te nemen aan het overleg en daarin mee te werken aan gezamenlijke besluitvorming. Ondanks herhaalde aandrang. Hij wil als leidinggevende ook niet rapporteren en verantwoording afleggen aan de directie", vervolgt Collee. "Vanwege de ontstane problemen in het technisch hart hebben we begin september met elkaar duidelijke afspraken gemaakt over constructief samenwerken. Daar heeft Wim Jonk zich uiteindelijk toch weer van afgekeerd."

"Er zijn de afgelopen anderhalf jaar veel en uiteenlopende pogingen ondernomen om die situatie op te lossen. Om de verschillen van inzicht te bespreken én om Wim Jonk weer aan tafel te krijgen. Uiteindelijk hebben wij als directie geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Jonk enerzijds en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds. Vandaar dat wij gesprekken zijn gestart om uit elkaar te gaan en dan praat je dus over een arbeidsconflict", besluit Collee.

Ondanks de problemen hervatte Jonk donderdag zijn werkzaamheden bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen