Ten Hag niet blij na oefenduel: "Dat is een onvoldoende"

12 november 2015, 19:23

FC Utrecht benutte de interlandperiode voor het spelen van een oefenwedstrijd, de ploeg uit de Domstad stond donderdag tegenover Jupiler League-club FC Oss. Door goals van Nacer Barazite en Louis Nganioni werd er met 2-1 gewonnen op Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht. Irvingly van Eijma maakte in de zeventigste minuut gelijk namens FC Oss.

"In het eerste uur was het acceptabel. Zij konden tijdens de eerste helft niet tot aanvalsspel komen, kwamen er niet door. In de tweede helft werd het bij ons minder en kwam FC Oss er wel een paar keer door. Dat kan niet", analyseert coach Erik ten Hag het duel op de officiële website van FC Utrecht. De oefenmeester is niet tevreden over het resultaat. "Je moet meer scoren en geen goal tegen krijgen. De manier waarop de gelijkmaker valt; dat is een onvoldoende."

Ten Hag wil echter niet te lang stilstaan bij de uitslag, aangezien het een oefenwedstrijd was. "Je wil in je ritme blijven", legt hij het voornaamste doel van de ontmoeting met FC Oss uit. "Sommige jongens konden vandaag negentig minuten spelen, anderen hebben ook minuten gemaakt. Natuurlijk kun je in een week zonder competitievoetbal trainen, maar wedstrijden brengen je verder."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen