Blind: "Ik wil een gepassioneerd Oranje zien"

12 november 2015, 20:51

Ondanks een recordaantal van 24 beschikbare plaatsen slaagde het Nederlands elftal er niet in zich te kwalificeren voor het EK van komende zomer in Frankrijk. Niettemin eist bondscoach Danny Blind van zijn spelers dat zij het oefenduel in en met Wales van vrijdag uiterst serieus benaderen.

"We willen strijd en beleving zien. We spelen nu voorlopig vriendschappelijke wedstrijden, maar zo moeten we die niet benaderen. We moeten een lange periode overbruggen. Maar alles moet nu in het teken staan van de WK-kwalificatie", zegt Blind tegen het ANP. De WK-voorronde begint in september 2016. "Ik zal andere spelers een kans geven. Maar ik wil een gepassioneerd Oranje zien. Een ploeg die iets wil goedmaken. We zijn heel veel aan goodwill kwijtgeraakt. Het Nederlands elftal is van het volk, dat ook terecht erg teleurgesteld is. We moeten iedereen weer voor ons gaan winnen."

Een overwinning is ook goed voor het krediet van Blind, die in vier duels slechts één zege boekte, uit tegen Kazachstan. "Mijn cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven", erkent de oefenmeester. "Maar het gaat niet om mij. Het belangrijkste is dat het team weer succes gaat hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen