Herstellende NEC'er Smits: "Het leek erg onschuldig"

Ger
13 november 2015, 14:39

Joshua Smits kwam door een polsblessure dit seizoen nog niet in actie. De doelman van NEC heeft inmiddels echter weer deels een training met de groep afgewerkt. Smits had vorig seizoen al geruime tijd last van het gewricht, maar bleef toch spelen om niets te hoeven missen van het naderende kampioenschap met de Nijmegenaren. Bovendien leek de pijn eerder een gevolg van een lichte irritatie, maar later bleek dat hij wekenlang met een gebroken pols onder de lat had gestaan.

"Als we de ernst ervan eerder hadden ingezien, dan had ik zeer waarschijnlijk de hele voorbereiding - en misschien nu wel - gewoon gespeeld", verzucht de 23-jarige Smits op de clubwebsite. "In het begin leek het allemaal erg onschuldig. Er werd me verteld dat het slechts om een lichte irritatie zou gaan, want anders zou ik veel meer pijn moeten hebben gehad en dan zou mijn pols veel dikker zijn geweest. Men zei dat ik het seizoen hiermee zonder problemen af zou kunnen maken. Dat het uiteindelijk toch om een breuk bleek te gaan, was natuurlijk wel een flinke tegenslag."

Na twee operaties hoopt Smits op zeer korte termijn aan de laatste stap van zijn revalidatie te beginnen. "Want als keeper wil je maar één ding: ballen vangen. Ik ben conditioneel misschien wel fitter dan vóór mijn blessure en hoop zo snel mogelijk weer volledig in training te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen