Blind koos na overleg met spelers voor 5-3-2

13 november 2015, 20:35

Oranje keert in de oefenwedstrijd tegen Wales terug naar het 5-3-2, het systeem waarin het veel succes boekte tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië. Dat is een keuze die bondscoach Danny Blind in overleg met zijn belangrijkste spelers gemaakt heeft, zo liet hij voorafgaand aan het duel in Cardiff weten.

"Ik heb overlegd met mijn aanvoerders, Wesley Sneijder en Arjen Robben, en ook met anderen. De spelers moeten er namelijk gevoel bij hebben. Dit systeem kreeg veel bijval en dat is niet onlogisch", verwijst Blind bij SBS 6 naar de goede resultaten die het Nederlands elftal in het verleden in deze speelwijze boekte.

Tegen Duitsland, volgende week, zal Oranje weer  5-3-2 spelen. Maar dat kan in het voorjaar, als de volgende interlands op het programma staan, weer anders zijn. "Ik pin me niet op dit systeem vast. We spelen meerdere oefenwedstrijden, in het voorjaar kan het anders zijn. Feit is dat we de afgelopen wedstrijden te kwetsbaar waren, we kregen te veel goals tegen. Wij zijn in Nederland een bepaald type voetbal gewend, naar voren gericht. Dat heeft ieders voorkeur, ook die van mij, maar we moeten reëel blijven en kijken wat haalbaar is."

Opvallend is vooral dat Bas Dost voorin speelt, het is zijn eerste basisplaats in Oranje. "Hij zit al een tijdje bij de selectie. Ik wil hem een keer in een andere rol zien dan als pinchhitter", legt Blind uit. Ook Quincy Promes mag starten: "Hij is één van de weinige spelers die het hele seizoen al vorm toont", vindt de bondscoach.

Opstelling Oranje: Cillessen; Kongolo, Blind, Van Dijk, Bruma, Janmaat; Clasie, Sneijder, Promes; Robben, Dost

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen