Blind is tevreden, maar baalt van tegendoelpunten

13 november 2015, 23:21

Danny Blind kon vrijdag eindelijk weer eens een beetje lachen. In Cardiff won het Nederlands elftal met 2-3 van Wales en dat succesje kon de ploeg, evenals Blind zelf, goed gebruiken. De bondscoach is blij met de overwinning, maar zag ook duidelijke verbeterpunten.

"We krijgen goals tegen uit twee spelhervattingen", baalt Blind. "Daar was ik pissig over, ja. Juist hier hebben we veel aandacht aan besteed, want dit moest beter. Toch gebeurt het twee keer en daardoor laat je Wales terug in de wedstrijd komen." De bondscoach van Nederland baalde vooral van het tweede doelpunt van de thuisploeg, gemaakt uit een korte corner. "Iedereen stond met zijn rug naar de situatie. Dan ben je niet gefocust."

Van eerherstel na de recente nederlagen wil Blind niet spreken na de zege in Cardiff. "Dat laat ik aan anderen over. Maar dit is een fraaie overwinning, we hebben als team gespeeld. Dat moest ook. Iedereen wist dat we niet meer moesten lullen, maar dat er gevoetbald moest worden. Het is prettig dat dat gebeurd is."

Blind spreekt van een 'dikverdiende' zege en wijst op de waarde van Arjen Robben voor de ploeg. De aanvoerder scoorde twee keer. "Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Goed dat hij erbij was. Hij en Wesley Sneijder zijn spelers die we eigenlijk niet kunnen missen. Hij speelde fantastisch." Dinsdag, tegen Duitsland, is Robben er niet bij. "Van mij mag hij mee", lacht Blind. "Het klopt dat we daar afspraken over gemaakt hebben. Maar misschien ga ik vanavond nog wel even met hem zitten om hem op andere gedachten te brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen