Voetbalwereld reageert geschokt: "Geen woorden voor"

14 november 2015, 11:46   Bijgewerkt: 14 november 2015, 13:26

De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs vrijdagavond. In de Franse hoofdstad vonden meerdere aanslagen plaats, waarbij zeker 120 doden zijn gevallen. De steunbetuigingen vanuit de voetbalwereld op 'Parijs' zijn talrijk. FCUpdate.nl maakte een selectie.

Op Twitter laten vele spelers en clubs hun steun aan Frankrijk en de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen blijken. De aanslagen hebben diepe sporen geslagen bij Paris Saint Germain, de Franse topclub uit de hoofdstad. "Naar aanleidingen van de aanslagen van vrijdag, hebben we besloten dat er dit weekend geen activiteiten bij PSG zullen plaatsvinden", laat de club weten. "PSG wil solidariteit en medeleven uiten. We leven mee met de familie van de slachtoffers van deze gruwelijke aanslagen."

Gregory van der Wiel is de enige Nederlander die onder contract staat bij PSG, de club uit de getroffen stad. Ook hij laat via Twitter van zich horen. "Ik ben geschokt door wat er gebeurd is in Parijs. Blijf veilig allemaal, mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie en vrienden."

Daags na de trieste gebeurtenissen heeft ook de Franse voetbalbond gereageerd. "De FFF deelt alle emoties die de natie voelt in navolging van de tragische gebeurtenissen die vrijdag hebben plaatsgevonden in Parijs en rondom het Stade de France, waar het duel tussen Frankrijk en Duitsland werd afgewerkt", laat voorzitter Noël Le Graët weten. "De Franse bond voelt de pijn van de nabestaanden en hun naasten", gaat Le Graët verder. "Er waren veel voorzorgsmaatregelen getroffen, maar zoals we hebben gemerkt kan een terrorist op ieder moment toeslaan. We maakten ons al zorgen over het EK 2016. Nu maken we ons zelfs nog meer zorgen. Maar nu zijn mijn gedachten bij de families van de slachtoffers."

Mats Hummels speelde vrijdag mee in de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland in Parijs. Hij keerde vanochtend (zaterdag) met Die Mannschaft terug op Duitse bodem. "We zijn terug in Duitsland. Het is onvoorstelbaar wat er gister allemaal gebeurd is", reageert de verdediger op Twitter. "Mijn gedachten zijn bij iedereen die een geliefde verloren heeft."

Fransman Samir Nasri laat ook van zich horen. "Er zijn geen woorden om deze barbaarse acties te verklaren", treurt hij. "Ik wil mijn medeleven tonen met de families van de slachtoffers." Nasri's landgenoot Antoine Griezmann beleefde vrijdag een vreselijke avond. Zijn zus was bij het concert was in Bataclan, waar een gijzeling plaatsvond en dood en verderf werd gezaaid door terroristen. De zus van de aanvaller is wel in veilige handen, laat hij opgelucht op Twitter weten. "Ik bid voor alle slachtoffers en hun families." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen