Oefenduel Oranje lijkt door te gaan: "Niet wijken voor terreur"

15 november 2015, 10:33

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Duitsland en Nederland, dinsdag in Hannover, gaat vermoedelijk gewoon door. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs moet er nog definitief besloten worden of er gevoetbald wordt, maar de Duitse voetbalbond ziet een afgelasting niet zitten.

"Ik ben van mening dat men niet moet wijken voor terreur", zegt Dr. Reinhard Rauball, vice-voorzitter van de Duitse voetbalbond. Hij voegde er echter aan toe dat een definitief besluit pas zondag in de loop van de dag genomen wordt. Ook zijn collega Rainer Koch is positief: "Natuurlijk dienen we, boven alles, de veiligheid te waarborgen. Daarnaast hebben we als Duitse voetbalbond, nationaal elftal en politiek de verantwoordelijkheid om een duidelijk signaal af te geven, namelijk dat onze rechtsstaat niet wijkt voor terroristische acties."

Eerder werd al bekend dat het oefenduel Engeland-Frankrijk, dinsdag in Londen, doorgaat. Rond Frankrijk-Duitsland vonden vrijdag verschillende aanslagen plaats, een zelfmoordterrorist had zelfs een kaartje voor de wedstrijd. Hij werd toegang geweigerd en blies zichzelf vervolgens voor het stadion op. Na afloop van de wedstrijd moest de Duitse ploeg de nacht doorbrengen in het Stade de France, uit veiligheidsoverwegingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen