Blind haalt PSV'er Locadia bij Oranje-selectie

15 november 2015, 12:01

Bondscoach Danny Blind heeft een nieuwe naam bij het Nederlands elftal gehaald. PSV-aanvaller Jürgen Locadia mag zich voor het eerst melden bij de nationale ploeg, hij is toegevoegd aan de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Locadia vervangt de geblesseerde Eljero Elia.

Feyenoord-aanvaller Elia kampt met een liesblessure, meldt de KNVB. Om die reden kwam er een plekje vrij in de selectie en Blind heeft ervoor gekozen om deze in te vullen met de 22-jarige Locadia.

De keuze voor Locadia is opvallend, de aanvaller was in de eerste weken van dit seizoen niet eens basisspeler bij PSV. Door de privésituatie van Maxime Lestienne kreeg hij een kans als linksbuiten en op die positie presteerde hij de afgelopen weken prima. Hij maakte onder meer het openingsdoelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. In de Eredivisie was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists.

Oranje speelt komende dinsdagavond in Hannover tegen wereldkampioen Duitsland. De selectie van het Nederlands elftal bestaat nu uit: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Luuk de Jong (PSV), Terence Kongolo (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Erik Pieters (Stoke City), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenny Tete (Ajax), Marko Vejinovic (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen