Duitsland en Nederland gaan gewoon voetballen

15 november 2015, 15:37   Bijgewerkt: 15 november 2015, 15:52

Ondanks de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs gaat de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland gewoon door. Besloten is om het oefenduel, dat voor komende dinsdagavond op het programma stond, gewoon door te laten gaan. De aftrap van de wedstrijd in Hannover is om 20.45 uur.

Vrijdagavond was de Duitse ploeg plotseling het middelpunt van een terroristische aanslag. Bij het Stade de France, waar Duitsland tegen Frankrijk speelde, vonden diverse explosies plaats. Meerdere mensen overleden en uit veiligheidsoverwegingen moest de wereldkampioen de nacht doorbrengen in het stadion. Gezien de impact hiervan werd even getwijfeld of er dinsdag wel gevoetbald moest worden tegen Nederland. Vrij snel lieten vertegenwoordigers van de Duitse voetbalbond echter weten een afgelasting niet te zien zitten. "Ik ben van mening dat men niet moet wijken voor terreur", zei Dr. Reinhard Rauball, vice-voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB). Zijn collega Rainer Koch vulde aan: "Natuurlijk dienen we, boven alles, de veiligheid te waarborgen. Daarnaast hebben we als Duitse voetbalbond, nationaal elftal en politiek de verantwoordelijkheid om een duidelijk signaal af te geven, namelijk dat onze rechtsstaat niet wijkt voor terroristische acties."

Op zondagmiddag werd definitief een knoop doorgehakt. "De wedstrijd Duitsland-Nederland gaat dinsdag door. Dat heeft de DFB in overleg met ons laten weten", liet de KNVB via de officiële kanalen weten.

Namens de Duitse bond laat teammanager Olivier Bierhoff weten: "We willen als team een teken van saamhorigheid tonen. Samen met het Franse volk en nabestaanden van de slachtoffers. Het hele Duitse team is nog altijd zeer geraakt door de gebeurtenissen. Desondanks weet iedereen hoe belangrijk het is om het juiste signaal af te geven. Als nationale ploeg zetten we ons in voor onze waarden en onze cultuur. Duidelijk is wel dat de sportieve waarde van deze wedstrijd tegen Nederland onder deze omstandigheden beperkt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen