Wilmots: "Het EK moet doorgaan, net als het leven"

Ger
16 november 2015, 08:06

Marc Wilmots maakt zich geen zorgen over eventuele aanslagen tijdens het EK van komende zomer in Frankrijk. Dat laat de bondscoach van België weten naar aanleiding van de aanslagen van afgelopen vrijdag. Het Parijse Stade de France was daarbij een van de doelwitten.

Een terrorist probeerde gedurende de oefeninterland tussen Frankrijk en België het stadion in te komen, maar zijn bomgordel werd bij de ingang ontdekt toen hij werd gefouilleerd. Terwijl de man probeerde weg te komen blies hij zichzelf op met het explosief. Later volgde een andere terrorist dat verschrikkelijke voorbeeld, eveneens buiten het stadion. De knallen waren duidelijk hoorbaar tijdens de wedstrijd.

Wilmots is ondanks de aanslagen van mening dat het EK in Frankrijk niet onder druk staat. "Je moet geen angst hebben en blijven leven en voetballen", zegt de keuzeheer tegen Sporza. "Je mag niet in paniek raken en dat wil ik zeker niet doen. Je moet ervoor vechten dat zoiets niet meer gebeurt. Ook het EK moet doorgaan, net als het leven. Anders stoppen we met alles. Het moet veilig zijn, maar zoiets kan overal gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen