FC Groningen zonder eigen supporters naar Marseille

Ger
16 november 2015, 14:37   Bijgewerkt: 16 november 2015, 14:50

FC Groningen neemt definitief geen supporters mee naar de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Door de huidige omstandigheden in Frankrijk heeft de lokale politie in samenspraak met de Franse overheid besloten dat er helemaal geen uitfans in het bezoekersvak zullen worden toegelaten.

De Nederlandse bekerwinnaar kon voor de eigen achterban aanvankelijk vijfhonderd kaarten krijgen. Dat waren er drieduizend minder dan was verwacht. Daarbij was het voor de fans niet mogelijk om op eigen gelegenheid naar het Europa League-duel in Frankrijk te reizen. FC Groningen probeerde Marseille de afgelopen periode te bewegen de voorwaarden te versoepelen, maar dat had geen succes. 

Gezien de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag, is de situatie dusdanig gewijzigd dat er geen onderhandelingsruimte meer is en dus reist de club van trainer Erwin van de Looi zonder supporters af naar Stade Vélodrome. FC Groningen speelt volgende week donderdag voor de vijfde keer in de groepsfase van de Europa League. Door de thuisnederlaag tegen Slovan Liberec kan de volgende ronde niet meer worden bereikt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen