Xavi: "Van Gaal een goed mens en uitstekende trainer"

Ger
16 november 2015, 14:56

Xavi Hernández steekt zijn bewondering voor Louis van Gaal niet onder stoelen of banken. De middenvelder werkte bij FC Barcelona samen met de Nederlandse trainer. Hoewel Van Gaal geen al te beste eerste indruk op de Spanjaard maakte, zag hij de aanpak van de Amsterdammer na een week helemaal zitten.

De 35-jarige Xavi, die sinds deze zomer in Qatar speelt, is lovend over de coach die hem als tiener liet debuteren voor Barça. "Hij is een goed mens en een uitstekende trainer. Na twee dagen dacht ik: 'Wie is deze idioot?' Maar na een week dacht ik: 'Hij heeft gelijk'. Louis van Gaal zal altijd een plekje in mijn hart hebben", aldus Xavi in een interview met ESPN.

Volgens de routinier is Van Gaal momenteel bij Manchester United een andere manager dan in het verleden bij FC Barcelona en Bayern München. "In de Premier League is hij rustiger, omdat de druk minder hoog is", stelt Xavi. Hij noemt Van Gaal 'eerlijk', 'methodisch' en 'een echte perfectionist'. "Hij eist veel van zijn spelers, is streng voor ze en streeft naar het allerhoogste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen