Cocu maakte aanslagen van dichtbij mee: "Verschrikkelijk"

Ger
17 november 2015, 08:10

Voor Phillip Cocu kwamen de terroristische aanslagen in Parijs vorige week heel erg dichtbij. De trainer van PSV verbleef afgelopen vrijdag in het centrum van de Franse hoofdstad. De schrik bij de oud-international zit er nog altijd goed in.

"De gebeurtenissen in Parijs zijn te verschrikkelijk voor woorden. Ik was in de stad, in een hotel op een paar kilometer van de aanslagen", zegt Cocu in De Telegraaf. "Je kan het in eerste instantie bijna niet bevatten. Overal om je heen zie je angst en verdriet. Er gaat van alles door je heen. Onbegrip, afschuw, boosheid. En dan denk je toch ook; blijft het bij deze aanslagen? Komen er nog meer? Zijn we veilig?"

"Ik denk niet dat iemand in de stad een oog dicht heeft gedaan die nacht. En toch zag je de volgende ochtend de Parijzenaars langzaam het leven weer oppakken, zo goed en zo kwaad als dat ging. Daar heb ik groot respect voor", aldus Cocu. "Ondanks dat er zoveel te vrezen was, besloten ze de angst niet te laten regeren. Mijn gedachten zijn bij de stad, de slachtoffers en hun familie en vrienden."

Cocu stond maandag met de selectie van PSV na de training met de spelers, staf en overige personeelsleden stil bij de terreurdaden. "Zo'n moment van bezinning is goed. De aanslagen zijn onderwerp van gesprek. Ook binnen een voetbalclub."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen