Burgemeester Utrecht geeft toe: "Ajax-fans gedupeerd"

17 november 2015, 16:23

Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen blijft erbij dat het noodzakelijk is om Ajax-supporters te weren bij de uitwedstrijd van hun favoriete club tegen FC Utrecht op zondag 13 december, al geeft hij wel toe dat hiermee de Amsterdamse fans gedupeerd worden.

De KNVB bepaalde dat de Bunnikside, waar de harde kern van FC Utrecht normaal gesproken plaatsneemt, op 13 december leeg moet blijven wegens de kwetsende spreekkoren in het vorige thuisduel met Ajax. De club uit de Domstad loste dit op door de fans kaartjes te geven voor andere vakken in Stadion De Galgenwaard. Hierdoor bestond het risico dat aanhangers van FC Utrecht en Ajax de confrontatie met elkaar zouden zoeken, daarvoor waren ook serieuze signalen.

De KNVB en Ajax zijn ontstemd over het besluit van Van Zanen, maar hij is van mening dat het zijn enige optie was. "De wedstrijd zou anders alleen gespeeld kunnen worden met de ME in linie op de tribunes. Dat beeld alleen al draagt niet bij aan normalisatie van het voetbal, zeker niet als het tot daadwerkelijk ingrijpen zou komen", aldus Van Zanen volgens het ANP. De wedstrijd zonder publiek afwerken was voor hem geen optie, aangezien dit de sfeer niet ten goede zou komen. Het duel verplaatsen, verplaatst volgens hem alleen maar het probleem. Een aanbod van Ajax voor extra beveiligers en politie sloeg Van Zanen af, omdat hij het onverantwoord bleef vinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen