Ajax en Feyenoord nemen extra veiligheidsmaatregelen

17 november 2015, 16:35

Ajax en Feyenoord nemen komend weekend rond de thuiswedstrijden tegen respectievelijk SC Cambuur (zaterdag) en FC Twente (zondag) extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag, waarbij meer dan 120 mensen om het leven kwamen. 

"Feyenoord heeft overleg gehad met de lokale autoriteiten. Uiteraard zijn we zondag extra attent. Er is sprake van verscherpt toezicht", zegt Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon tegen Metro. "We doen geen mededelingen over wat dit exact inhoudt, want we weiden nooit uit over veiligheidsmaatregelen." Wel laat Salomon weten dat de fans er weinig van zullen merken. "Dit lijkt vooralsnog niet nodig. Ook al omdat er geen sprake is van een verhoogd dreigingsniveau in Nederland ten opzichte van voor de vreselijke aanslagen in Parijs. Uiteraard blijven we de situatie en de ontwikkelingen wel op de voet volgen."

Ajax roept de fans op extra vroeg naar de Amsterdam ArenA te komen, vanwege strengere controles. "De instroom zal langzamer gaan omdat er een aanscherping is van de verschillende controlemaatregelen", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse club bij de NOS. "De burgemeester is formeel eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar Ajax organiseert en is verantwoordelijk voor de wedstrijd. Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap op zijn of haar plek zit en vervolgens op een normale manier de wedstrijd kan bekijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen