Twente-coach ziet nog kansen tegen Barcelona

17 november 2015, 17:28

Voor een recordaantal van ruim vijftienduizend toeschouwers verloren de vrouwen van FC Twente vorige week het eerste duel met FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League. In de Grolsch Veste in Enschede werd het 0-1 voor de Catalaanse equipe. Woensdag is de return in Spanje, Twente-coach Arjan Veurink heeft nog vertrouwen in een goede afloop.

"We weten dat we minimaal één keer moeten scoren. Dat kan je als druk ervaren, ik zie het liever als een duidelijk uitgangspunt dat we weten wat ons te doen staat", zegt Veurink op de clubwebsite. "We hadden thuis moeite met de speelwijze van Barcelona. Het is aan ons daar nu iets tegenover te zetten waarmee we de volgende ronde bereiken. We geloven in onszelf en wat we kunnen. Het is absoluut mogelijk het gevraagde resultaat neer te zetten. Uit bij Bayern hebben we twee keer gescoord, dat kan nu ook. Het zal moeilijk worden, maar alles behalve onmogelijk."

FC Twente vertrekt met vertrouwen naar Barcelona, na de gewonnen topper tegen Ajax van afgelopen zaterdag in de Eredivisie. Veurink: "De teleurstelling in het team over de uitslag en onze eigen uitvoering was woensdag groot. Dat we dan drie dagen later deze prestatie neerzetten is goed om te zien. We hebben prima gespeeld en hadden veel geloof in eigen kunnen, ook nadat we eerst op achterstand kwamen. Het is lekker om dit mee te nemen naar de wedstrijd tegen FC Barcelona."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen