"Het was van: 'Jongens jullie moeten nu naar buiten'"

17 november 2015, 21:42

Op de website van het Eindhovens Dagblad vertelt de Nederlandse fotograaf Maurice van Steen hoe de evacuatie van het stadion in Hannover, waar Duitsland-Nederland gespeeld zou worden, verliep. Hij had zijn apparatuur al langs het veld gezet toen hij te horen kreeg dat hij zo snel mogelijk naar buiten moest.

"Het was van: 'Jongens jullie moeten nu naar buiten'. Dus een deel van mijn spullen staat nog binnen en dat geldt ook voor mijn collega's", zegt Van Steen. Eerder op de avond, rond 18.00 uur, arriveerde hij bij het stadion van Hannover. Duidelijk was toen al dat de beveiliging rond de wedstrijd zeer streng was. "We moesten toen al een half uur wachten maar toen mochten we naar binnen. Mijn tas is eerst drie keer binnenstebuiten gekeerd en besnuffeld door een hond, prima natuurlijk. Maar ja, toen moesten we dus weer weg."

Op het moment dat de regionale krant hem sprak, rond 20.50 uur, stond Van Steen buiten in de buurt van het stadion. "We staan met zijn allen te wachten tot we weer terug mogen om onze spullen te halen. Er is geen sprake van paniek. We hebben weinig informatie. Er zou een ambulance met explosieven in de buurt van het stadion zijn gevonden ging hier rond, maar dat hebben we niet gezien en ook niet kunnen checken."

Rond 19.15 uur werd duidelijk dat de wedstrijd Duitsland-Nederland afgelast moest worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen