Oekraïne voor het eerst op eigen kracht naar EK

17 november 2015, 22:49

Voor het eerst in de historie heeft Oekraïne, dat in 2012 als gastland automatisch verzekerd was van deelname, zich op eigen kracht weten te kwalificeren voor een Europees kampioenschap. Het land kwam na een 2-0 zege op eigen veld nog wel in de problemen in de return tegen Slovenië, maar bleef overeind. 

Oekraïne had na de 2-0 zege in de thuiswedstrijd een comfortabele uitgangspositie voor de return, maar al snel was deze voorsprong gehalveerd. De Sloveense verdediger Bostjan Cesar scoorde al na elf minuten en zorgde er zo voor dat de spanning in de resterende tachtig minuten groot was. Pas diep in blessuretijd kon Oekraïne opgelucht ademhalen. Nadat Miso Brecko rood kreeg, maakte Andriy Yarmolenko de 1-1.

Sinds 1996 probeerde Oekraïne zich te plaatsen voor een Europees kampioenschap. Dat mislukte vier keer op rij, in 2012 mocht het als gastland debuteren op een EK. Overigens wist het land zich in de tussentijd al wel eens op eigen kracht te plaatsen voor een wereldkampioenschap, het was er in 2006 bij in Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen